Wednesday, August 27, 2008

PAVILJONG TIL SALGS

Prospekt
Bygningstype: Paviljong Navn: Center/Fold
Størrelse: ca 40 m2
Arkitekt: Ragnhild Roald og Carl Johan Kimmel
Selger: Bergen Arkitektforening
Pris: (åpent) Visning: Står ved Bergen Folkebibliotek

Beskrivelse:
Bergen Arkitektforenings paviljong har høstet mange lovord.
Blant nærmere 30 forslag fra medlemmene i Bergen Arkitektforening plukket juryen ut dette forslaget, blant annet med begrunnelsen: ”Prosjektets åpne, dynamiske og scenografiske karakter er ideelt for de programmerte bruksområdene, utstilling, arrangementer og TV-opptak, men vil også kunne inspirere til kunstnerisk aktivitet utover dette. I tillegg til å være ramme om disse funksjonene vil anlegget ha en stor arkitektonisk opplevelsesverdi i seg selv.”

Arkitektstudentene ved Bergen Arkitektskole Carl-Johan Kimell og Ragnhild Roald vant konkurransen om å formgi foreningens fysiske manifestasjon av sine 100 år også ved å foreslå en konstruksjon som også kunne demonteres å gjenbrukes at annet sted og til at annet formål.
Dette har hele tiden vært foreningens intensjon og det er bare fantasien som setter begrensinger for paviljongens bruksområder: infokiosk, hagestue, musikkpaviljong eller scene, utstilling eller oppmerksomhetsfanger, anneks eller hytte? Paviljongen er utstyrt med skjerm og datamaskiner for visning og info. Dette kan videreføres.

Bergen Arkitektforenig søker nå ny eier som ser verdien av å eksponere seg ved hjelp av nyskapende arkitektur.

Mot å være villig til å vurdere paviljongens virkelige verdi og kompensere for Bergen Arkitektforenings utlegg er paviljongen nå til salgs for høystbydende. Det kan ytes hjelp til tilrettelegging og eventuelt ombygging.
For ytterligere opplysninger ta kontakt med:
Bergen Arkitektforening ved Terje Grøstad
terje@vaardal-lunde.no

No comments: